8x de leukste (en vooral niet-afgezaagde!) aankondigingen van het vaderschap

Je wordt papa! Ben je al aan het nadenken hoe je je vaderschap gaat aankondigen? We besparen je graag de afgezaagde rompertjes, ballonnen en knuffeltjes. 

Wél hebben we 8 originele ideeën voor je verzameld om aan te kondigen dat je binnenkort vader wordt. Dus of je nu op zoek bent naar de perfecte boodschap voor je ouders, je vrienden of je collega’s: met onze tips kom je zeker goed voor de dag!

Psst.. ben jij als aanstaande moeder op deze blog beland? En wil jij je man verrassen met de zwangerschap? 

Zwangerschap aankondigen: voor je vrienden

1. Etiket op een wijn- of bierfles

Word je (voor de eerste keer) vader? Dat moet je vieren! Zet op het etiket een leuke tekst en geef deze cadeau. Gezien een fles toch vaak een standaard cadeau is, verwachten je vrienden of familie vast niet dat je gaat aankondigen dat je vader wordt. Extra-verrassend dus! 

Geef je het samen met je partner? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een alcoholvrij pakket te geven.

2. Raden tijdens 30 Seconds

Is jouw vriendengroep weg van bordspellen, en voornamelijk 30 Seconds? Dan is het natuurlijk makkelijk om hier even een kaartje tussen te schuiven of een begrip toe te voegen als jij net de vragensteller bent. Zie jij het al voor je wat voor blikken je krijgt als je de volgende omschrijving geeft: “deze persoon wordt binnenkort vader”?

Kondig aan dat je vader wordt met het spel 30seconds!

3. Een eigen filmposter

Of jullie nu echte filmfans zijn of niet: een eigengemaakte filmposter is altijd hilarisch! Met een beetje Photoshop of knutselskills zet je jullie als stel met vermoeide gezichten in een ontplofte huiskamer. Met de titel “Meet the parents” en de coming soon datum is de link zeker snel gelegd: jij wordt vader!

4. Een nep lottobiljet

Leuk wanneer je dit combineert met de feestdagen of gewoon als presentje wanneer je je vrienden weer ziet. Je kunt lotto-kraskaarten bestellen met een geheime boodschap. Kras en… kom erachter dat er een baby op komst is!

Onlangs nog een aankondiging meegemaakt van iemand die vader wordt? Wij hebben het perfecte vaderschapscadeau voor je! 

Zwangerschap aankondigen: voor je ouders

5. Logeerkoffertjes

Je ouders kunnen vast en zeker niet wachten tot ze zich mogen gaan ontfermen over de kleine en zijn wellicht nog enthousiaster dan jijzelf. Met een logeerkoffertje is het direct duidelijk hoe laat het is én geef je ze toestemming om altijd te mogen oppassen. Handig!


De logeerkoffertjes zijn er in verschillende vormen en maten. Leuk om deze te vullen met handige babyspullen. Handig wanneer hun toekomstige kleinkind een nachtje komt logeren.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een speen, speenkoord
  • Knuffeldoekje
  • Een luier
  • Een slabbertje met ‘beste opa en leukste oma’
  • Een rompertje

6. Boek voor opa en oma

Een toepasselijk boek voor de aanstaande opa en oma gaan ze vast en zeker waarderen!
Wat dacht je van het Nijntje Opa en Oma boek? Dit kunnen ze ook van de plank pakken wanneer ze straks gaan voorlezen aan de kleine.

Worden je ouders voor het eerst opa en oma? Ook zij kunnen dan wat nodige tips gebruiken. In dit handige boek krijgen ze tips voor activiteiten die ze samen kunnen doen, tips over oppassen en de omgang met jullie als (werkende) kinderen.

Nijntje boek wanneer opa en oma komen oppassen

Zwangerschap aankondigen: voor je collega's

7. In een presentatie verwerken

Geef jij binnenkort een interne meeting of hebben jullie op werk een week- of dagstart waarin de ins en outs van het bedrijf worden besproken? Dan is dit het perfecte moment om er een slide aan toe te voegen met de aankondiging van het vaderschap! Maak bijvoorbeeld een leuk bruggetje vanuit je werk naar het papa-worden. Of kom out of the blue met het nieuws.

aankondigen op werk dat je vader wordt

8. Team-uitbreiding!

Vertel je collega’s dat er een kleine op komt is door een memo te sturen met de boodschap: binnenkort komt er een nieuw teamlid bij. Kondig de uitgerekende datum aan als startdatum voor het nieuwe teamlid en kijk wie het als eerste snapt.

Laatste tip

Onthoud, het belangrijkste is om plezier te hebben en iets te kiezen dat bij jullie als koppel past. Een echo-foto delen met je familie of het bellen van een goede vriend: de zwangerschapsaankondiging is hoe dan ook speciaal! Geniet van het delen van dit speciale moment!

jong koppel zwangerschap aankondigen

Wil je als aanstaande moeder je man verrassen met de zwangerschap?

Het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent, is vaak een van de meest opwindende gebeurtenissen in je leven. En het delen van dit geweldige nieuws met je partner kan net zo opwindend zijn. Als je op zoek bent naar een unieke en creatieve manier om je man te verrassen met de zwangerschap, blijf dan lezen! In deze blog delen we enkele ideeën en tips om je aankondiging extra bijzonder te maken.

1. Een gepersonaliseerde verrassing

Als je vriend een hobby of passie heeft, kun je het nieuws van de zwangerschap op een creatieve manier in verband brengen met iets wat hij graag doet. Is hij bijvoorbeeld fan van voetbal? Koop dan een t-shirt en bedruk er “Papa” op. Of als hij graag kookt, kun je hem een schort cadeau doen met de tekst “Toekomstige papa-chef”. De mogelijkheden zijn eindeloos, zolang het maar persoonlijk is!

2. Een culinaire verrassing

Als je een echte fijnproever bent, kun je de aanstaande vader verrassen met een speciaal diner waarin je het nieuws van de zwangerschap verwerkt. Voorzie bijvoorbeeld een bord met daarop “We eten voor twee!” Als je je partner graag verrast met lekker eten, dan is dit een geweldige manier om het nieuws te delen en tegelijkertijd te genieten van een heerlijke maaltijd.

3. Een speelse hintspeurtocht

Als je op zoek bent naar meer avontuur, kun je een speelse hintspeurtocht organiseren om je man te verrassen met het nieuws van de zwangerschap. Verstop aanwijzingen door het huis die uiteindelijk leiden naar de onthulling van het grote nieuws. Je kunt bijvoorbeeld een briefje verstoppen in zijn werktas met de boodschap “Check de koelkast!”. In de koelkast zorg je voor een doosje met een positieve zwangerschapstest erin. 

Ken jij de Vaderboks al?

De Vaderboks is in het leven geroepen door twee papa’s die de juiste aandacht misten voor het moderne vaderschap. Behalve het delen van verhalen en ervaringen, verdienen aanstaande vaders ook een cadeau waar ze de eerste maanden écht wat aan hebben. 

Ben of ken jij iemand die wel zo'n Vaderboks kan gebruiken?