10 tips voor een onvergetelijke Dadchelor: De babyshower voor mannen

Een kind krijgen is een life changer. En wat is een betere manier om deze overgang te vieren dan met een Dadchelor Party die net zo uniek is als de aanstaande vader zelf? De makers van Vaderboks hebben hier 10 steengoede tips voor je verzameld. Zo zorg jij voor een memorabel feestje dat perfect past bij de vader in spe.

1. Themadag: Papa’s helden

Kies een thema dat aansluit bij de aanstaande vader. Is hij een filmfanaat, helemaal gek van alles van Marvel of misschien (nu het nog kan) een fanatieke gamer? Organiseer een “Superhelden”Dadchelor voor de comic-liefhebber. Elke gast komt verkleed als zijn favoriete superheld. Behalve de aanstaande vader natuurlijk … Daar zoeken jullie als vrienden wel een ‘passende’ outfit voor uit. Denk ook aan leuke activiteiten in dit thema, zoals een Marvel vs. DC quiz.

2. Maak persoonlijke uitnodigingen

Maak persoonlijke uitnodigingen die perfect bij de papa in spe passen. Voor een muziekliefhebber ontwerp je uitnodigingen in de vorm van concertkaartjes voor een fictief festival ter ere van zijn aanstaande vaderschap. Voor de sportliefhebber maak je toegangstickets voor de olympische vaderspelen en voor de filmfanaat regel jij bioscoopkaartjes voor de première van zijn nieuwe leven als vader. It’s all in the details, dus wees creatief en leef je uit. Denk ook aan de looks: ontwerp een levensecht ticket, een filmstrook of bedruk een popcornbakje.

Een Dadchelor Party is meer dan alleen een feest. Vier de vriendschap, maak herinnering en deel gezonde spanning voor het vaderschap.

3. Eten en drinken: Barbecue en craft beer

Mannen en barbecue zijn een match made in heaven. Organiseer een barbecue met premium vleessoorten en een craft beer tasting waarbij lokale brouwerijen hun beste bieren presenteren. Voeg een twist toe door ook een paar unieke alcoholvrije bieren te introduceren. Een voordeel: zo heeft hij straks wat alternatieven als hij straks met de kleine zijn hoofd koel moet houden.

Bier bitterballen bevallingen vaderschapscursus voor mannen

4. Activiteiten: Bierbrouwen en survival skills

Waarom niet een stap verder gaan dan alleen proeven en een workshop bierbrouwen regelen? Onder leiding van een expert kunnen de gasten hun eigen bier brouwen. Of organiseer een survival skill workshop, perfect voor de outdoor-liefhebber, met basisvaardigheden die elke vader “moet” kennen.

5. Spellen: Challenges

Vergeet de standaard babyshower-spelletjes. Die kennen we wel. En zo snel mogelijk luiers verschonen, kan papa nog genoeg oefenen. Doe juist dingen waar hij al heel goed in is, zodat hij nog even kan bouwen aan zijn vertrouwen. Jullie kennen hem het beste, dus ga latje schieten, achteruit inparkeren, LEGO-sets bouwen, zijn beste prestatie uit Call of Duty evenaren en ga zo maar door. Heb lak aan de standaard en maak het persoonlijk. Hou onze socials in de gaten: tot en met Vaderdag posten we elke week een toffe challenge!

6. Muziek: De soundtrack van zijn nieuwe leven

Stel een playlist samen met liedjes die belangrijk zijn voor de aanstaande vader. Van zijn favoriete jeugdnummers tot liedjes die belangrijke momenten in zijn leven markeren. Laat gasten ook verzoeknummers insturen. Daar gaat hij tijdens de slapeloze nachten straks nog veel plezier van hebben.

7. Het ultieme cadeau: Geef een Vaderboks

Het hoogtepunt van de Dadchelor: overhandig de aanstaande vader een Vaderboks. Deze zorgvuldig samengestelde doos zit vol met essentiële en coole items die elke nieuwe vader nodig heeft en zal waarderen. Van praktische gadgets tot persoonlijke verzorgingsproducten voor de vader zelf. De Vaderboks is dé manier om te laten zien dat je er voor hem bent in deze nieuwe fase van zijn leven.

Dadchelor voor aanstaande papa's

8. Speeches: Roast de aanstaande vader

Organiseer een roast waarbij de gasten op humoristische maar harde wijze hun beste herinneringen en mooiste dieptepunten met de aanstaande vader delen. Zorg ervoor dat het een beetje liefdevol blijft, maar wees niet bang om de randjes op te zoeken. Stem de verhalen van tevoren wel even met elkaar af zodat niet iedereen tegen dezelfde scheen trapt.

9. Leg straks de mooiste momenten vast: Workshop Babyfotografie met je telefoon

Goede foto’s van een baby maken, is een vak apart. Hoe zorg jij ervoor dat je op de juiste plek en het juiste moment met je telefoon paraat staat? Regel een korte en krachtige workshop babyfotografie met een professionele fotograaf. Een middag met praktische tips en trucs over hoe je de mooiste momenten met je kind kunt vastleggen, van slapende poses tot onbetaalbare gezichtsuitdrukkingen. Hier gaat de aanstaande vader nog lang plezier van hebben.

10. Bedankjes: Een persoonlijke touch

Geef de gasten gepersonaliseerde bedankjes mee, zoals een klein bierbrouwpakket of een link met de Spotify-playlist van de avond, als herinnering aan deze dag. Of maak een lijst met liedjes speciaal voor momenten van de baby en aanstaande vader.

Dadchelor: de babyshower voor mannen

Dus mannen,

een Dadchelor Party is meer dan alleen een feest. Je viert vriendschap, maakt herinneringen en deelt de gezonde spanning voor het vaderschap. Creëer met deze tips een evenement dat niet alleen voldoet aan de ‘man-standaard’, maar ook een persoonlijk afscheid markeert van het kinderloze bestaan. Welkom in het avontuur dat vaderschap heet!