Wat geef jij als eerste Vaderdag cadeau aan de aanstaande vader?

Eerste vaderdag cadeau tips Vaderboks

Op Vaderdag vertel ik mijn pa altijd hoe schattig hij eruit zag toen ik hem voor het eerst zag.

Vaderdag valt dit jaar op zondag 16 juni. Staat dit al met grote letters in je agenda? Deze dag zal namelijk best een impact hebben op de papa to be’s en de kersverse vaders. Als partner natuurlijk extra leuk om daar even bij stil te staan met een eerste Vaderdag cadeau. Wij geven je graag de leukste cadeautips voor de aanstaande en nieuwe vader!

Vaderdag: waarom vieren we dat precies?

Alle vaders die dit lezen zullen zich waarschijnlijk afvragen waarom deze vraag in hemelsnaam wordt gesteld. Want: “Fulltime vader zijn, da’s niet zomaar iets”. En inderdaad, dat is ook precies de reden dat we op deze dag net een tikkeltje meer liefde, toewijding en respect tonen aan deze rotsen in de branding. 

De officiële eerste Vaderdag

Sinds 1937 is Vaderdag vastgelegd in Nederland. Dus ja, het is officieel legaal dat vaders vragen om in de watten gelegd te worden of om een schaal bittergarnituur te komen brengen. Deze dag hebben vaders te danken aan Sonora Smart Dodd uit Washington. Zij eiste, na het introduceren van Moederdag, ook een gelegenheid om haar vader te bedanken voor alles dat hij voor haar deed. 

Het meest gegeven Vaderdagcadeau aan vaders wereldwijd? De stropdas!

vaderdag cadeau baby

Het vieren van vaderdag voor de aanstaande vader

Zit de baby nog in de buik, maar wil je als partner wel alvast een speciaal moment maken van de eerste Vaderdag? Je bent niet de enige! Een kleine verrassing kan al van grote waarde zijn. Want: de meest bijzondere tijd staat voor jullie deur en daar mag je op deze dag extra bij stilstaan.

Hoe kan je de papa to be in het zonnetje te zetten?

Geen paniek: het is geen rocket science. En een heel spektakel? Geloof ons maar, daar zit-ie echt niet op te wachten. Met deze originele cadeautips en ideeën heb je binnen no-time een lach op het gezicht van de aanstaande vader getoverd. En bovendien blijf je weg van afgezaagde cadeaus waar niemand blij van wordt. 

Tip 1. Ontbijt op bed

Begin de dag met een heerlijk ontbijt op bed voor de kersverse vader. Bouw zijn favoriete tosti, een goed bakkie pleur en als kers op de taart een versgeperste jus. Watertanden, nu al!

Tip 2. Vaderdag cadeaupakket

Geef je liever een cadeaupakket voor Vaderdag? Lekkere biertjes of verzorgingsproducten doen het altijd goed! Of wat dacht je van een boek of leuke cursus om zich voor te bereiden op de baby, en matching shirts voor hem en de kleine? 

En zo’n pakket hoef je helemaal niet zelf te verzinnen! Bekijk een van onze samengestelde aanstaande papa pakket

Tip 3. Quality time

Want, hoe lang is dát nou geleden? Maak een wandeling in de natuur, neem hem mee naar zijn lievelings lunchrestaurant of zeg eens “ja” tegen die nieuwe actiefilm die hij wil zien in de bioscoop. Leuke tip: zet elke activiteit op een kaart en laat hem er blind eentje kiezen.

Tip 4. Persoonlijk Vaderdag cadeau

Tijdens de zwangerschap hebben jullie vast en zeker al veel bijzondere momenten met elkaar gedeeld. Deze momenten kan je samenbinden tot een waardevol, gepersonaliseerd cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een mooi fotoboekje of fotocollage.

Meer inspiratie nodig voor mooie Vaderdag cadeaus? We hebben de mooiste vader kraamcadeaus voor je op een rijtje gezet.

Tip 5. Het eerste Vaderdag cadeau van de baby

De kleine is daar en Vaderdag is in aantocht! Alhoewel de baby nog geen passievol betoog kan houden over zijn of haar fantastische vader, kan je als partner wél een handje helpen. Want een liefdevol cadeautje vanuit de kleine is voor de vader de mooiste verrassing van de wereld.

Tip 6. Hand- of voetafdrukje

Een van de meest klassieke cadeaus, maar altijd een succes: een hand- of voetafdrukje van de baby aan haar vader. Gebruik hiervoor veilige verf of inkt om het handje of voetje van de baby op papier of canvas vast te leggen. Het resultaat? Een uniek kunstwerk dat de vader voor altijd zal koesteren.

Tip 7. Foto met de vader

Een ander mooi geschenk is een foto van de baby en de vader samen. Dit kan een recente foto zijn waarop je samen knuffelt of zelfs een echofoto van maanden terug. Extra mooi om een handgeschreven boodschap toe te voegen, geschreven door moeders. Of het in een handgemaakt frame te plaatsen wat een creatieve vingerverf-twist heeft gekregen van je baby. Je kunt de foto natuurlijk ook laten drukken op zijn nieuwe favoriete paar sokken

Tip 8. Cadeaubon voor quality time

Tijd doorbrengen met de baby en het gezin is in deze tijd het mooiste wat er is. En nee, dan hebben we het niet perse over luiers verschonen, maar echt even samen zijn. Zo kan je bonnen maken met verschillende soorten quality time. Zoals een wandeling in het park, een gezellige picknick of een dagje naar het kinderbad. Laat vaders een van deze activiteiten blind kiezen. Of: maak er een terugkomende date van. Zo verleng je die fijne eerste Vaderdag!

Tip 9. Cadeau voor me-time

Met een kleintje in huis schiet me-time er vaak bij in. Een ideaal cadeau voor zijn eerste Vaderdag is daarom een moment voor zijn favoriete hobby. Tickets voor een voetbalwedstrijd of een concert, een nieuw spel voor de gameliefhebbers, een handig gadget voor zijn fietstochten, of, als koken zijn passie is, een kookboek.

Nu je onze cadeautips voor de eerste Vaderdag hebt ontdekt, heb je geen excuus meer om met lege handen te staan! Verwen die aanstaande papa en laat hem weten dat hij op deze dag éxtra in het zonnetje mag staan. 

Meer tips voor en ervaringen van vaders ontdekken?

Ken jij de Vaderboks al?

De Vaderboks is in het leven geroepen door twee vaders die de juiste aandacht misten voor het moderne vaderschap. Behalve het delen van verhalen en ervaringen, verdienen vaders ook een speciaal kraamcadeau waar ze de eerste maanden écht wat aan hebben.

Ben of ken jij een aanstaande vader die wel zo'n Vaderboks kan gebruiken?