11x de leukste cadeaus voor de aanstaande vader

Spoiler: je vindt ze allemaal in de Vaderboks!

Kraamcadeau voor papa. Tip: de Vaderboks

Het moment is daar: je beste vriend, broer of collega wordt vader. Het zorgeloze leven is voorbij en hoe je ook het ook probeert te redden: vanaf nu wordt ook jullie vriendschap anders. Maar bekijk het door een roze bril: deze man wordt papa, hoe bijzonder is dat! Tijd om een cadeau voor de aanstaande vader te vinden wat jouw trots, steun en blijdschap toont!

Kraamcadeau voor papa's: waar moet je aan denken?

Met kraamcadeaus voor aanstaande vaders kan je alle kanten op en de keuze is reuze. Wil je iets grappigs geven? Of juist een redmiddel geven voor deze eerste periode? Wij leggen je graag 11x de leukste cadeautips voor: die een lach op het gezicht toveren of juist een helpende hand bieden.

In de categorie: quality time voor de vader

De zeldzame momenten waarop de kersverse papa echt even zichzelf op nummer 1 kan zetten, zullen (vooral in de eerste periode) op één hand te tellen zijn. Mocht hij zo’n moment tegen het lijf lopen, zorg er dan voor dat hij echt kan opladen. Of het nu gaat om verkoelende facemasks of voedzame vitaminerrepen, geloof ons: niets is te gek voor een nieuwe papa!

De heerlijkste verzoringsproducten

Facemasker enkel bedoeld voor vrouwen? Scheer je weg! Ook voor mannen zijn er voedende en kalmerende facemasks beschikbaar. Vooral wanneer je dat wel even extra kan gebruiken: irritatie na het scheren bijvoorbeeld of wanneer je net wat meer (baby)stress ervaart.

1. Een opfrissende detox mask van Doers of London

Een innovatief merk uit Londen, gespecialiseerd in hoogwaardige huid-, haar- en lichaamsverzorgingsproducten. Binnen no-time heeft hij met de detox mask van Doers of London weer een gezonde gloed en voelt de kersverse papa zich herboren. Alle producten zijn dermatologisch getest om het risico op mogelijke huidirritaties te verminderen. Perfect voor die momenten waarop een kersverse vader wat prikkelbaar is…

2. SleepSoft: herbruikbare slaap oordoppen van Alpine

Wat een kersverse vader echt kan gebruiken? Slaap! Voor die momenten wanneer hij afwisselt met zijn partner en een nachtje kan bijslapen of een powernap nodig heeft, zijn deze comfortabele SleepSoft oordoppen het ideale cadeau. Ze dempen het geluid, maar zorgen ervoor dat hij nog steeds snel wakker wordt als hij toch even moet bijspringen.

Eten & drinken: alleen voor hem

Wist je dat vaders in het eerste jaar na de geboorte gemiddeld 9 kilo aankomen? Dat het behouden van een gezonde levensstijl een uitdaging kan zijn is dus nogal een understatement. Door tijd- en energiegebrek schiet gezond eten er vaak bij in. Help de kersverse ouders daarom eens met een versgekookte maaltijd, een kraam-maaltijdbox of gezonde snacks. 

3. Vitaminebar van Jake Food: een supersnelle powersnack

Met de vitaminereep van JakeFood blijft de nieuwe papa energiek. Handig, want papa zijn is topsport! Deze voedzame reep geeft je lichaam 25% van de dagelijkse benodigde mineralen en vitaminen, perfect om snel even bij te tanken en ervoor te zorgen dat hij altijd klaarstaat voor zijn kleintje.

gezond eten voor de aanstaande vader tijdens bevalling

4. Papa Beer: een fruitig biertje speciaal voor papa’s

Een frisse dorstlesser die gemaakt is voor papa’s. Tonen van citrus, een mix van tropisch fruit en bevat het “deze heb je verdiend” extract. Leuk extraatje: dit biertje van Brouwerij Eleven is licht in alcoholpercentage. Dus die vervelende katers (waar je geen tijd voor hebt) zijn verleden tijd!

In de categorie: lekker comfortabel

Je gunt de aanstaande papa natuurlijk heel veel knusse knuffeltijd met de baby. Een beetje extra comfort is daarom geen overbodige luxe. En zeker niet voor een vader die werkt aan zijn band met de kleine nieuwkomer.

5. De handige Woomboo buidelbadcape

Met een zachte draagbuidel breng je vader en kind een beetje dichter bij elkaar. Ook is deze comfortabele draagbuidel van Woomboo een lifesaver in de badkamer. Droog je baby gemakkelijk af zonder angst dat de kleine uit je handen glipt. Ook handig voor het zwembad of op vakantie met een baby.

Womboo buidelbadcape 100×120 cm 100% bamboe

6. Zachte babyslofjes van Little Riots

Met de heerlijke zachte babyslofjes van Little Riots heeft de kleine het altijd lekker warm! Ze zitten lekker en dankzij de ideale pasvorm zijn ze niet door spartelende babyvoetjes of handjes uit te krijgen.

In de categorie: scoren tijdens de zwangerschap

De zwangerschap door de ogen van een aanstaande vader gaat met vallen en opstaan. Maar met jouw kraamcadeau kan je ervoor zorgen dat zijn partner hem ziet als ware professional.

Wil de aanstaande vader graag z’n beste beentje voorzetten tijdens en na de zwangerschap? We besparen hem én jou hierbij heel wat speurwerk online of een bezoekje aan de bibliotheek. Met de volgende drie kraamcadeaus heeft hij namelijk alle waardevolle info die hem vol goede moed door deze eerste periode brengt.

7. Een online zwangerschapscursus voor mannen van Mankind

Deze online zwangerschapscursus van Mankind is speciaal gericht op vaders en kan hij lekker vanaf de bank volgen. In deze turbulente periode kan er veel veranderen: in zijn relatie bijvoorbeeld, maar ook in de voorbereiding op de toekomst. In deze cursus krijgt hij de beste tips en tricks van onder andere een seksuoloog, een verloskundige én ervaringsdeskundigen én ervaders: vaders met ervaring!

Mankind Zwangerschapscursus

8. Het boek Tuurlijk schatje van Jasper Rombout

Wil jij de aanstaande vader zo goed mogelijk voorbereiden op de hormonale achtbaan van zijn partner? Met het boek ‘Tuurlijk schatje‘ van Jasper Rombout heeft de papa to be troost aan herkenbare momenten. Op een humoristische manier pakt de papa to be ook nog wat kennis mee en weet hij de volgende keer precies wanneer hij extra-lief moet zijn of beter weg kan duiken.

Benieuwd naar andere aanraders? Bekijk onze boekentips voor aanstaande vaders.

9. 30-Day Challenge voor aanstaande ouders van Another Me

Elke dag een nieuwe verrassing en uitdaging terwijl hij zich voorbereidt op het vaderschap. Dat is precies wat de 30-Day Challenge Parents-To-Be game van Another Me te bieden heeft. Dit interactieve spel nodigt hem uit om elke dag een kaart te trekken en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Alles om hem voor te bereiden op zijn grote avontuur als toekomstige vader.

In de categorie: baby bonding

De kleine is eindelijk daar, maar nu begint het echte werk: een band opbouwen. Of het nu gaat om samen spelen of communiceren, deze cadeaus zijn perfect om de hechting tussen vader en kind te versterken. 

10. Babygebaren leren met De Gebarendoodle

De aanstaande vader moet nog even wachten voordat hij diepzinnige en filosofische gesprekken kan voeren met zijn mini-me. Maar kan hij dan helemaal niet communiceren met de baby? Zeker wel! Met dit leuke gebarenboekje van Gebarendoodle leert hij eenvoudig en snel de gebaren van zijn kindje. Zo krijgt hij op een leuke manier inzicht in de belevingswereld van zijn kleintje.

11. Foooty: een opvouwbare voetbal

Met de FOOOTY schijfjes maakt hij eenvoudig een voetbal. Het past ook in zijn broekzak, dus hij heeft altijd speelgoed bij de hand. Of hij nu binnen of buiten speelt, het is veilig voor het interieur en zorgt voor eindeloos speelplezier. Ideaal om in de toekomst met de kleine een balletje te trappen of over te gooien.

Al deze producten vind je in de Vaderboks!

Of de aanstaande papa nu behoefte heeft aan frisse verzorgingsproducten, lekkere of verantwoorde versnaperingen. comfort, zelfontplooiing óf next-level quality time: in het Vaderboks kraamcadeau vind je al deze producten, en meer. Voor vaders door Vaders.

Meer tips voor en ervaringen van vaders ontdekken?